All in One SEO Pack Eklentisi Kurulumu ve Kullanımı

WordPress için harikalar yaratmaya devam 🙂 Harikalar yaratmak demişken All in One SEO Pack eklentisinden bahsetmek tabi ki olmaz. Bu yazımızı okuduğunuzda;

  • WordPress SEO Nasıl yapılır?
  • All in One SEO Pack eklentisi nasıl kurulur?

bu gibi sorularınıza yanıt bulmuş olacaksınız.

Şimdi internette biraz araştırma yaptığınızda WordPress için kullanabileceğiniz bir çok SEO eklentisinin olduğunu göreceksiniz. Peki siz bunlardan hangilerini kullanacaksınız? Hangisi gerçekten işinize yarayacak? Bu gibi sorulara cevap bulmak adına, WordPress için yapılmış bütün SEO eklentilerini incelemeye çalışacağım.

Bu eklentilerin en başında benim için All in One SEO Pack eklentisi gelir. Neden diye soracak olursanız çok kısa şöyle özetleyebilirim.

  • WordPress 2003 yılında kuruldu ve All in One SEO Pack eklentisi 2007 yılından beri WordPress için geliştiriliyor. Bu şu demek; bu eklenti gerçekten WordPress için neler yapabileceğini biliyor. Onu çok iyi tanıyor.
  • All in SEO Pack eklentisi açık kaynaklı bir yazılım. Yani sadece bir şirket para kazanma odaklı geliştirmiyor. Bu eklentiyi bütün yazılımcılar ihtiyaç duydukları yönde, gördükleri eksiklikler yönünde geliştiriyor. O yüzden eklenti sürekli güncel.
  • XML site harita desteği sağlıyor. Bu sayede sitenizi Google, Bing, Yandex gibi arama motorlarının dizinlerine rahatlıkla ekleyebiliyorsunuz. (Bkz: Google Webmaster Tools Site Ekleme)
  • Resim SEO’su için Resim XML site haritası oluşturuyor.
  • RSS Sitemap desteği
  • Goole AMP sayfaları oluşturma. Biliyorsunuz son dönemlerde oldukça rağbet görüyor ve ciddi anlamda hız kazandırıyor.
  • Google Analytics desteği sayesinde Analytics raporlarınızı ayrı takip etmeniz gerekmiyor. Oldukça rahatlık sağlıyor.
  • Schema.org Markup desteği
  • Özel yazı tipleri için Seo desteği
  • Canonical URL desteği. Özellikle WordPress kullandığımızı düşünürsek ve içeriklerimizin zamanlar yüzlerce binlerce olacağını düşünürsek, aynı içeriğe farklı linkler oluşturmak SEO anlamında bize avantaj sağlayacaktır. Tekrarlanan içeriği önler.
  • Sitenizde olan değişiklikleri arama motorlarına otomatik olarak bildirme özelliği sayesinde bir çok yükten kurtulmuş olacaksınız.
  • Yazmış olduğumuz yazıların başlıklarını arama motorları için otomatik olarak optimize eder.
  • Otomatik olarak META taglari oluşturur.
  • Kullanımı oldukça basit. WordPress dünyasına yeni girmiş birisi yada SEO’dan hiç anlamayan birisi sadece eklentiyi yükleyerek bir çok ayarı kendiliğinden yapmış olur.
  • İleri seviye kullanıcıysanız eklentinin ince ayarlarını kullanarak şaheserler yaratabilirsiniz.
  • İstediğiniz bir başlığı geçersiz hale getirip onun yerine istediğiniz META etiketini atayabilirsiniz.
  • ve bizim için en önelisi PHP 7 ile %100 uyumlu.

Kısacası bunun gibi bir çok özelliğe sahip. WordPress için ayrı bir kapı aralıyor. 

All in One Seo Pack Kullanımı

All in One Seo Pack Eklentisi Kurulumu

Şimdi gelelim kurulum kısmına. Öncelikle her zaman ki gibi yönetim panelimizden eklentiler kısmına giriyoruz ve arama bölümüne “All in One SEO Pack” yazıyoruz. Daha sonra eklentinin yanında bulunan Hemen yükle butonuna basıyoruz.

All in One Seo Pack

Eklentiyi yükleyip etkinleştirdikten sonra, eklentinin menüsünün hemen sol tarafa geldiğini göreceksiniz. 

All in one Seo Pack Özellikleri

Sol tarafta All in one pack eklentisinin seçenekleri arasında Özellik yöneticisi menüsüne girdiğinizde yukarıda ki şekilde bir sayfa karşınıza çıkacaktır. Bu sayfadan kullanmak istediğiniz özellikleri ACTİVATE butonuna basarak açabilirsiniz. Örneğin; XML Site Haritası özelliğini buradan açıp, All in One Pack eklentisinin sizin için otomatik olarak oluşturduğu sitemap dosyasını google gibi arama motorlarına gönderebilirsiniz.

All in ONE Pack Genel Ayarlar

All in One Pack Genel Ayarlar

Şimdi genel ayarlar tablomuza ufaktan bir göz atalım. Neler var neler yok. Neler ne işe yarıyor.

#Canonical URLs: Bu kısım oldukça önemli. Mutlaka bu kısmın işaretli olması gerekiyor. WordPress sayfalarınızın birbiriyle kopya olmasını engelliyor. Bu sayede arama motorlarında spam içeriğe takılmıyorsunuz. 

#No Pagination for Canonical URLs: WordPress kullanırken bir süre sonra bir bakarsınız binlerce yazı olmuş haliyle içerikleri sayfalayan yüzlerce sayfanız var. Sayfa1 Sayfa2 Sayfa3 şeklinde. Şimdi bu sayfalar olduğu sürece arama motorları bu sayfaları indeksleyecektir. Sayfa1 Sayfa2 şeklinde arama motorlarında da gözükür ancak kullanıcı için hiç bir anlam ifade etmez. Yani kullanıcı sizin WordPress kategorinizin 2.sayfasını bulmak için google a herhangi bir kelime yazmaz. İşte böyle durumlarda bu seçeneği işaretlerseniz kullanıcı hangi sayfa numarasından gelirse gelsin ilk sayfaya yönlendirilir. Anlamlı bir yönlendirme olur. Tercih sizin ama bence kullanılabilir.

#Use Original Title: Bu seçeneği etkin hale getirirseniz kullandığınız temanın orjinal title yazma biçimi nasılsa öyle devam eder. Yani title kısmından SEO eklentisini çıkartmış olursunuz. Pasif kalması herkesin iyiliğinedir. 🙂

#Log Important Events: Bu seçenek işin aslında teknik kısmı. Herhangi bir hata oluştuğunda yada önemli bir işlem olduğunda bunu LOG olarak kaydetmek istiyorsanız işaretleyin. Sonra girer bakarsınız neler olmuş diye 🙂

All in ONE Pack Ana Sayfa Ayarları

All in ONE Pack Ana Sayfa Ayarları

Genel ayarları az çok ayarladığımızı düşünüyorum. Şimdi yavaş yavaş ana sayfa ayarlarına bir bakalım.

# Bu bölüm tamamen ana sayfa odaklı ayar yapacağınız bir bölüm. WordPress’de eklediğiniz yazılar, sayfalar, kategoriler bu ayardan etkilenmez.

#Ana Sayfa Başlığı: Sitenizin anasayfasının başlık (<title></title>) kısmı. Bunu wordpress genel ayarlardan ayarlayabildiğiniz gibi direkt olarak SEO eklentisiyle de değişiklik yapabilirsiniz. Ortalama olarak 57 karakter önerilir.

#Ana Sayfa Açıklaması: Bu kısımda yine anasayfanızın açıklamasını yazıyoruz. Google’da siteniz çıkarken anasayfa açıklaması olarak ne yazılsın onu yazmanız gerekiyor. Aşağıdaki görselde ki alan. Ortalama olarak 160 karakter önerilir.

Google Açıklama Bölümü

Dip not olarak şunu ekleyebilirim. Bazen google bu açıklamaları görmezden gelebiliyor. O tamamen google beyin keyfine kalmış bir durum 🙂

#Sabit Ön Sayfa Yerine Kullan: Eğer anasayfa yerine sabit bir sayfa kullanıyorsanız bu seçeneği işaretleyin. Yoksa burayla pek işiniz yok.

All in One Pack Başlık Ayarları

All In One Pack Başlık Ayarları

Bu kısımla çok oynamanızı tavsiye etmem eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız. Burada bütün sayfalarınızın başıklarını ayarlıyorsunuz. Ben bu bölümde sadece isterseniz aradaki | işaretini değiştirmenizi öneririm. Onun dışında her şey standartlara uygun bir şekilde geliyor zaten.

%blog_title% – Blog başlığı
%blog_description% – Blog açıklamanız
%page_title% – Sayfanın orjinal başlığı
%page_author_login% – Sayfa yazarının girişi
%page_author_nicename% – Sayfa yazarının rumuzu
%page_author_firstname% – Sayfa yazarının ilk ismi (büyük harifli)
%page_author_lastname% – Sayfa yazarının soyismi (büyük harifli)
%current_date% – The current date (localized)

 

All In One Pack Content Type Setting ve Görünüm Ayarları

All in one pack content type setting ve görünüm ayarları

Hemen çok kısa bu iki bölümü de açıklayayım. Zaten buralarla çok oynamayacaksınız. Aynen böyle kalsa yeter. 

 #Content Type Settings: Bu kısım seçtiğiniz alanlarla özel SEO düzenlemesi yapabileceğiniz bir blok oluşturur. Aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz.

All in One Pack Özel Seo Blok

Şimdi bu eklentiyi kurduktan sonra yazı eklemek istediğinizde en altta bu şekilde blok göreceksiniz. Eklediğiniz yazı için özel SEO yaptıran bir alan burası. Bu alan nerelerde çıksın onu seçebileceğiniz bir ayar kısmıdır Content Type Settings kısmı.

#Görünüm Ayarları: Bu ayarda diğerine benzer bir şey aslında. Yine yönetim panelinde özel seo sütunlarını görmek istiyorsanız seçebilirsiniz. Örnek aşağıdaki gibidir. 

All in one pack görünüm ayarları

All in One Pack Web Yöneticisi Doğrulama ve Google Analytics

All in one pack web yöneticisi ve google analytics

Bu alanın ne işe yaradığı oldukça açık ve net bence 🙂 Kullandığınız web yöneticisi uygulaması ve google analiytics hesabı varsa onları doğrulayabileceğiniz ve ekleyebileceğiniz bir bölüm.

Bkz: Google Webmaster Tools Site Ekleme

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top