WordPress ERR_TOO_MANY_REDIRE Hatasının Çözümü

Wordpress ERR_TOO_MANY_REDIRE Hatasının Çözümü

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS Hatası Nasıl Çözülür?

Bugün yine wordpress ile ilgili bir hata üzerine çalışma yapacağız. WordPress kullananlar bilerler ki sitenizi sürekli değiştirmeniz ve geliştirmeniz gerekir. Bu esnada da farklı farklı hatalarla karşılaşmanız kaçınılmazdır. Eğer bir şeyler ters gittiyse “ERR_TOO_MANY_REDIRE” hatasını almış olabilirsiniz.

Bu hatayı her tarayıcı farklı olarak gösterebilir. Chrome bu hatayı “Bu web sayfasında yönlendirme döngüsü var” hatası olarak gösterir. Firefox ise “Yönlendirme Geçersiz” şeklinde bir hatayı ekrana basar. İki farklı sonuç görseniz bile aslında bu hata “ERR_TOO_MANY_REDIRECTS” hatasıdır. Peki ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası nasıl çözülür?

Bu hata belirli bir sebepten dolayı sınırsız döngü oluşturur ve sayfanız zaman aşımına uğrar. Tarayıcılar bitmeyen bir yönlendirme döngüsü bulduklarında ekrana bu tarz hatalar basarlar.

Wordpress ERR_TOO_MANY_REDIRE Hatasının Çözümü
WordPress ERR_TOO_MANY_REDIRE Hatasının Çözümü

1. URL Yapısını Kontrol Edin

Bu hata sitenizin URL yapısından kaynaklı olabilir. Öncelikle bütün adımları uygulamadan önce kontrol etmeniz ve düzeltmeniz gereken ilk adım URL yapısı olmalı. Bazı durumlarda WordPress Admin Paneli’ne ulaşamayabilirsiniz. Bu durumda da ne yapmanız gerektiğini yazıyı okumaya devam ederek öğrenebilirsiniz.

1.1. Yönetim Paneli Kullanarak URL Yapısını Değiştirmek

Bu işlem için öncelikle wordpress yönetici panelinden Ayarlar -> Genel seçeneğine tıklıyoruz. Bu sayfada WordPress adresi ile Site adresini kontrol edin. Web site adresinizi eğer SSL kullanıyorsanız https:// olarak yazın. Ancak SSL kullanmıyorsanız http:// olarak belirtmelisiniz.

Aynı zamanda site adresiniz ile WordPress’in kurulu olduğu adres farklı olabilir. Bunu dikkatli bir şekilde belirtmelisiniz. FTP içerisinde eğer wordpress alt klasörü içerisine kuruluysa bu seçeneğe o klasör yolunu belirmelisiniz. (ÖRN: http://kaynakkod.net/wordpress gibi.)

1.2. URL Yapısını Manuel Olarak Düzeltme Nasıl Yapılır?

Eğer aldığınız hata sonucunda WordPress yönetim paneline ulaşamıyorsanız bu adımı izleyerek, bu işlemi nasıl manuel olarak yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

  1. Öncelikle FTP dosyalarınızın içerisine girin ve WordPress’in kurulu olduğu dizinde wp-config.php dosyasını açın.
  2. Aşağıdaki kodları dosyanızda CTRL + F komutlarıyla aratın. Eğer kod dosya içerisinde yok ise, aşağıdaki kodu kopyalayıp dosyanın en altına yapıştırın. example.com olan bölümleri kendi web sitenizin adresine göre düzenleyin.
  3. WP_HOME içeriği olan kod satırı, WordPress’in kurulu olduğu adrestir.
  4. WP_SITEURL olan kısım web sitenizin adresidir.
  5. Bu adresleri yazarken tabi ki SSL kullanıyorsanız https:// olarak değiştirmeyi unutmayın. Kullanmıyorsanız http:// olarak kalsın.
define('WP_HOME','http://example.com');
define('WP_SITEURL','http://example.com');

2. Eklentileri Devre Dışı Bırakın

Almış olduğunuz yönlendirme hatasını tetikleyen sisteminizde hali hazırda çalışan bir eklenti olabilir. Hangi eklentinin bu hataya sebep olduğunu bulmak için öncelikle bütün eklentileri devre dışı bırakmalısınız. Bütün eklentileri devre dışı bıraktıktan sonra sistem doğru olarak çalışıyorsa, eklentilerinizi tek tek aktifleştirip hangi eklenti aktifleştikten sonra hata alıyorsanız o eklentiyi komple kaldırabilirsiniz. Şimdi öncelikle eklentileri nasıl devre dışı bırakacağız ona bakalım.

2.1. Yönetim Panelinden Eklentileri Devre Dışı Bırakma

  1. Yönetim paneline erişebiliyorsanız öncelikle Yönetim panelinde Eklentiler -> Tüm eklentiler menüsüne giriyoruz.
  2. Karşımıza çıkan eklenti listesinde tek tek eklentilerin yanında çıkan Etkisizleştir seçeneğine basıyoruz.
  3. Bütün eklentilerin kapalı duruma geçtiğinden emin olduktan sonra web sayfamızı açıp hatanın giderilip giderilmediğini kontrol ediyoruz.

2.2. Eklentileri Manuel Olarak Devre Dışı Kapatma

  1. FTP‘ye giriş yapın.
  2. Wp-content klasörünün içerisinde ki plugins klasörüne girin.
  3. Bu klasörde yüklü olan eklentilerinizin klasörlerini göreceksiniz.
  4. Eklenti klasörlerinin hepsinin isimlerini değiştirin. Örneğin klasörün adı eklenti ise eklentia olarak değiştirin.
  5. Sistem eklenti ile klasör adını eşleştirmediğinde eklentiyi çalıştırmayacaktır. Böylece bütün eklentiler devre dışı kalacak.
  6. Daha sonra sistemin çalışıp çalışmadığına bakın.
  7. Sistem çalışıyorsa, hangi eklentinin hatalı olduğunu anlamak için klasör isimlerini tek tek eski haline getirin.
  8. Hangi klasörü değiştirdiğinizde sistem çalışmıyorsa o klasörü komple silebilirsiniz.

3. .htaccess Dosyasını Devre Dışı Bırakın

Eğer ilk adımlarını izlediyseniz ve buna rağmen web siteniz düzelmediyse son bir ihtimal kalıyor. .htaccess dosyanız web sitenize yanlış yönlendirme uyguluyor olabilir. Şimdi bunu nasıl çözeceğimize bakalım.

  1. FTP’de ana dizini açın.
  2. Ana dizinde .htaccess dosyasını göreceksiniz.
  3. Her ihtimali göz önünde bulunduralım ve bu dosyanın bilgisayarımıza bir yedeğiniz alalım.
  4. Daha sonra FTP içerisinde ki .htaccess dosyasının adını eklentin dosyamıza yaptığımız gibi değiştirelim. Mesela .htaccess dosyasının adını .htaccessa olarak değiştirin.
  5. Bu değişikliği yaptıktan sonra web sitemizin yüklemesinin gerçekleşip gerçekleşmediğine bakalım.
  6. .htaccess dosyası olmadığı için bazı verileriniz düzgün yüklenmeye bilir. Burada ki amaç ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası düzelecek mi onu kontrol etmek.
  7. Eğer web siteniz yükleniyorsa sorunumuz .htaccess dosyasından kaynaklı demektir.
  8. Aşağıdaki kodlar wordpress için .htaccess dosyasının default halidir. Bu kodları kopyalayıp .htaccess dosyasının içerisine yapıştırın.
  9. Son olarak .htaccessa olarak değiştirdiğimiz dosyanın adını tekrar ilk haline getirelim ve .htaccess yapalım.
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

Bu .htaccess kodları default olarak belirtilen kodlardır. Sizin eklentilerinize ve tema ayarlarınıza göre bu kodlar değişkenlik sağlayabilir. Hatayı düzelttikten sonra bunları da kontrol etmeyi unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top